Στο κατάστημα μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε ανταλλακτικά φριτέζα όλων των εταιρειών .
Αν δεν βρείτε αυτό που ψάχνετε επικοινωνήστε μαζί μας.
Σύνολο παραγγελίας: 0€
Στο κατάστημα μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε ανταλλακτικά φριτέζα όλων των εταιρειών .
Αν δεν βρείτε αυτό που ψάχνετε επικοινωνήστε μαζί μας.
Μια φριτέζα (αναφέρεται επίσης ως φριτέζα με λίπος ), είναι μια συσκευή κουζίνας που χρησιμοποιείται για το βαθύ τηγάνισμα . Το τηγάνισμα είναι μια μέθοδος μαγειρέματος με βύθιση τροφίμων σε λάδι σε υψηλή θερμοκρασία, συνήθως μεταξύ 350 °F και 375 °F (175 °C έως 190 °C).
Ενώ χρησιμοποιούνται συνήθως σε εμπορικές κουζίνες, τα οικιακά μοντέλα είναι διαθέσιμα και έχουν γίνει ολοένα και πιο διαδεδομένα.
Το τηγάνισμα έχει γίνει πολύ γνωστό στις Ηνωμένες Πολιτείες, από το τηγάνισμα ραβδιών βουτύρου μέχρι το Twinkies , αλλά η μέθοδος μπορεί να ανιχνευθεί στη ρωμαϊκή εποχή.
Οι φριτέζες έχουν γενικά ένα καλάθι για να κατεβάζετε το φαγητό στη δεξαμενή λαδιού και να το ανεβάζετε όταν τελειώσει το μαγείρεμα του φαγητού. Τα καλάθια φριτέζας που αγοράζονται χωριστά δεν είναι τυποποιημένα και όταν επιλέγονται, πρέπει να χωρούν στη φριτέζα. [3] Υπάρχουν χρονόμετρα και συναγερμοί, αυτόματες συσκευές για την ανύψωση και κατέβασμα του καλαθιού μέσα και έξω από το λάδι, συστήματα εξαερισμού για την εξάτμιση των οσμών τηγανίσματος από την κουζίνα, σύστημα φιλτραρίσματος λαδιού ή χημική επεξεργασία για τη βελτίωση της επαναχρησιμοποίησης του ίδιου ποσότητα λαδιού και μηχανικά ή ηλεκτρονικά χειριστήρια θερμοκρασίας που εξοικονομούν ενέργεια και αποτρέπουν τις πυρκαγιές ανιχνεύοντας και ρυθμίζοντας συνεχώς τη θερμοκρασία του λαδιού.
Η σύγχρονη εμπορική φριτέζα έχει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, που προκύπτει από καλύτερα συστήματα μεταφοράς θερμότητας. Οι εμπορικές φριτέζες με υπέρυθρη θέρμανση ή θέρμανση μεταφοράς είναι αποτελεσματικές, αλλά συχνά ακριβές. Η υπέρυθρη θέρμανση χρησιμοποιεί μια διαδικασία μεταφοράς θερμότητας με ακτινοβολία και η θέρμανση με συναγωγή λειτουργεί μέσω της κυκλοφορίας του αέρα, ενώ οι τυπικές φριτέζες χρησιμοποιούν θερμά αέρια καύσης. [Τα πιο κοινά μοντέλα φριτέζας είναι οι ηλεκτρικές φριτέζες και οι φριτέζες αερίου.
Οι ηλεκτρικές φριτέζες εστιατορίου είναι δημοφιλείς στα μοντέλα πάγκου, λόγω της κινητικότητας και της εύκολης εγκατάστασής τους. Χάνουν λιγότερη θερμότητα από τις φριτέζες αερίου, επειδή τα θερμαντικά στοιχεία τους είναι βυθισμένα στο λάδι και έχουν ταχύτερο χρόνο ανάκτησης θερμοκρασίας μεταξύ των κύκλων τηγανίσματος. [6] Οι φριτέζες αερίου θερμαίνονται πιο γρήγορα και σε υψηλότερη θερμοκρασία μαγειρέματος από τις ηλεκτρικές φριτέζες. Μπορούν να τροφοδοτούνται είτε από φυσικό αέριο είτε από προπάνιο, τα οποία είναι γενικά λιγότερο ακριβές πηγές ενέργειας από την ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό καθιστά την παροχή αερίου ιδιαίτερα δημοφιλή στις φριτέζες μοντέλων δαπέδου. [6] Οι φριτέζες του εμπορίου είναι γενικά διαθέσιμες σε μαλακό ή ανοξείδωτο χάλυβα. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι λιγότερο πιθανό να διαβρωθεί ή να λερωθεί από τον μαλακό χάλυβα. Ο μαλακός χάλυβας διαστέλλεται επίσης υπό τη θερμότητα, γεγονός που μπορεί να καταστρέψει τις συγκολλήσεις με την πάροδο του χρόνου. Εξαιτίας αυτού, οι φριτέζες από ανοξείδωτο χάλυβα συχνά συνοδεύονται από πολύ μεγαλύτερη εγγύηση από τις φριτέζες από μαλακό χάλυβα.